Помоћни тренер НК Широки Бријег Јуре Иванковић најавио је утакмицу против Борца у недјељу казавши како се у прве три утакмице Широки може прикључити борби за врх.

Иванковић је казао како је екипа Борца искусна с пуно добрих појединаца, додавши да се тој утакмици посветила пажња и тијеком припрема.

-Најмање голова су примили у јесењем дијелу првенства, припремамо се за њих већ два тједна, изричито по неким њиховим врлинама и манама, надам се да ћемо у недјељу то добро примијетити и започети прољетни дио побједом – каже Иванковић.

Говорећи о играчима на које не може рачунати, попут Матића, Вукоје, Багарића, Квесића, Јовића…, помоћни тренер Иванковић је рекао да ће они који буду мијењали озљеђене играче засигурно показати један завидну разину.

Играч Широког Анте Хркаћ поновио је тренеров став о припремама, казавши да су оне одрађене “на најбољи могући начин”.

-Борац има озбиљну екипу. Као прво, ту мислим на Стојана Врањеша и Закарића, мало су нас пореметиле озљеде, неки ће нам играчи фалити, али не сумњам да ће ови који их буду мијењали бити довољно добри – оцијенио је Хркаћ.

На упит новинара о тому како су се прилагодили играчи које је Широки довео, Иванковић је казао како се већина њих прилагодила врло брзо јер су се с играчима Широког сусретали на многобројним пријатељским сусретима.

Широки и Борац играју у недјељу, 23. вељаче, од 17:30, на стадиону Пецара у Широком Бријегу прву утакмицу прољетног дијела сезоне.

Плаво-бијели ће у утакмицу одрадити и без главног тренера Тонија Карачића који је болестан, па ће их с клупе водити помоћни тренер Иванковић.

Широки је седма момчад првенства, с 27 бодова, осам мање од трећепласираног Борца те девет мање од лидера љествице Сарајева.

Ако успије остварити неколико везаних побједа у наредном дијелу сезоне, Широки би могао задржати прикључак врху љестице.