Њемачкој је потребна радна снага и Влада убрзава процес досељавања страних стручњака. Од првог марта на снази ће бити и нови закон који, прије свега, подразумијева изједначавање радне снаге. То би значило олакшан приступ страним радницима њемачком тржишту. Истражили смо колико ће тим потезом бити олакшан пут бх. држављанима.

Иако се полемисало да ће од првог марта сви држављани БиХ моћи спаковати кофере и отићи у Њемачку, то неће ићи лако. Систем одласка у Њемачку и даље ће ићи преко конзулата.

КАСИМ РАШИДОВИЋ, адвокат

Три су услова које је потребно имати за Њемачку : Гранција да имате неко радно мјесто, други услов је одговарајућа диплома језика и трећи услов је диплома средње школе или факултета.

Договор који Босна и Херцеговина тренутно има с Њемачком јесте запошљавање особа са средњом медицинском школом. Од 2013. године у Њемачку је отишло око 5.300 особа са завршеном медицинском школом.

БОРИС ПУПИЋ, Агенција за рад и запошљавање БиХ

Оно што је још тражено на њемачком тржишту рада то су још и доктори медицине, све високообразоване особе које раде у ИТ сектору различити инжињери електротехнике и слично. Али не радимо то јер немамо договор.

Масовни одлазак оправдавају и сами грађани. Прецизних података о одласку радне снаге из БиХ нема. Но, подаци до којих смо дошли, показују да се преко 88 хиљада грађана протеклих 20 година одрекло бх. држављанства. Половина ових грађана сада су становници Аустрије и Њемачке.

МИЛАН ЗЈАЈИЋ, Министарство цивилних послова БиХ

Да би дошли у фазу да буду примљени у држављанство тамо гдје живе, раде и бораве наши држављани Босне и Херцеговине они морају у тим државама да проведу одређени времеснки период од 5 до 10 година. А исељенички талас ће нас ошинути за 5 до 10 година и тада ћемо имати појачано одрицање.

А исељенички талас понајвише осјете послодавци.

АДНАН СМАИЛБЕГОВИЋ, предсједник Удружења послодаваца ФБиХ

Једна од активности коју смо ми већ почели ја бих рекао у задњих пола године или годину дана је то да покушамо направити либерализацију увоза радне снаге. И да надомјестимо дио радника који иду.

Мотивација за одлазак нису само веће плаће у Њемачкој, него и корупција, слабе перспективе и често мањкава владавина права у БиХ, поручују послодавци. Оваквим темпом, за оне који се интегрирају у нову средину, бх. држављанство, односно лична карта могла би постати само сувенир.