Утакмица Европске лиге између Интера и Лудогореца, која је на распореду у четвртак, највјероватније ће бити одиграна пред празним трибинама због страха од ширења корона вируса.

Болест се веома брзо шири сјеверном Италијом, а према извјештајима медија већ је потврђено више од 200 заражених док је троје преминуло.

Премијер Ђиузепе Конте потврдио је да би могао суспендирати одигравање свих утакмица Серије А овог викенда, а потврда се очекује данас, а у неколико регија укључујући Ломбардију, Пиедмонт, Венето, Лигурију, Фриули и Емилиа-Ромању отказани су сви јавни догађаји, укључујући спортске до 1. марта.

Док је могуће говорити о одгађању утакмица у домаћем првенству, то није случај с Европском лигом гдје нема времена за нове термине. Једина реална опција је одигравање утакмице пред празним трибинама на Сан Сиру, а очекује се да ту одлуку данас објави градоначелник Милана, преноси Футбал Италиа.

Лудогорец је затражио изјашењење о ситуацији с обзиром на то да је 600 навијача већ купило улазнице и организирало путовање.

Интер је у првој утакмици шеснаестине финала славио у Бугарској са 2:0.