Министрица просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарат ће данас с представницима Општине Сребреница и руководством тамошње Прве основне школе.

Састанку ће присуствовати начелник Општине Сребреница Младен Грујичић, предсједник Скупштине Општине Сребреница Недиб Смајић, вршилац дужности директора Прве основне школе Драги Јовановић, помоћница директора Амела Хаџић, предсједник Савјета родитеља Мирнес Захировић, те директор Педагошког завода Предраг Дамјановић.

Министрица Тривић прошле седмице је затражила информацију од представника власти Сребренице и директора основне школе поводом информације да је ученица деветог разреда Прве основне школе у Сребреници, иницијала Ф. С., која носи хиџаб, нападнута када се враћала кући из школе.

Како је казала њена мајка, десетак ученика српске националности опколило је њену кћерку, провоцирали су јер је покривена и нису јој дали да иде.

Надлежна комисија се бави и недавним случајем када су основци у Сребреници на друштвеним мрежама објавили фотографију уз натпис “четници”.

Ресорна ентитетска министрица је позвала да се у Сребреници поштују права на вјерске, националне и сваке друге различитости, те упозорила да тај ресор не подржава било какав вид дискиминације.