Иранске власти саопштиле су данас да су у граду Кахризаку пронађена илегална складишта медицинских потрепштина, међу којима је и заштитна опрема.

Званичник иранске Револуционарне гарде Хасан Хасанзадех рекао је да је медицинска опрема, међу којима је и 28 милиона заштитних рукавица, пронађена у два складишта у Кахризаку удаљен око 25 километара јужно од Техерана.

У апотекама у Ирану влада несташица рукавица и друге заштитне опреме.

Скривена складишта пронађена су у Ирану у вријеме када се та земља суочава са епидемијом вируса корона од којег је умрло 66 особа.

Замјеник министра здравља Алиреза Раиси рекао је нешто раније да је од вируса корона обољело укупно 1.501 особа а да је преминуло 66 пацијената.

Технички тим Свјетске здравствене организације /СЗО/ допутовао је данас у Техеран како би помогао Ирану да се избори са највише смртних случајева од вируса корона изван Кине, гдје се ово обољење први пут појавило у децембру.

Током седмодневне посјете, четворочлани тим СЗО састаће се са званичницима и посјетиће установеи лабораторије задужене за борбу против епидемије.