Предсједник ХДЗ БиХ и ХНС-а Драган Човић изразио је оптимизам у вези састанка са СДА-ом заказаног за 4. март у Мостару, а након састанака Предсједништва ХДЗ БиХ и Хрватског народног сабора, који је одржан у Мостару.

Двије сједнице за медије је сублимирао предсједник обје институције, Драган Човић, који је уз исказивање забринутости око потенцијалне будуће мигрантске кризе навео како је оптимистичан гледе састанка са СДА заказаног у сриједу у Мостару.

На том састанку према његовим ријечима требало би доћи до озбиљних помака гледе Изборног закона.

“У сриједу ако се договоримо у вези пакета кад је у питању Изборни закон, онда има смисла још на томе радити још 15 или 20, мјесец дана.

Човић је рекао како ће избори у Мостару бити одржани.

” Што се тиче Мостара, врло јасна порука – избори у Мостару ће бити и ту нема двојбе. Оно што ми желимо је да у парламентарној процеедури тај Изборни закон буде промијењен и да то раде институције БиХ.

Први пут је јавно на питање да прокоментиора недавну аферу “Асим” у Кантону Сарајево, рекао је да је истим методама изабран и Жељко Комшић и јавно га назвао бошњачким чланом Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о Алуминију, Човић наводи како имају два озбиљна партнера који кроз наредне двије године желе покренути производњу.