На дводневној конференцији о ИТ индустрији организираној у Ослу представило се 18 босанскохерцеговачких ИТ компанија, а осим њих конференцији су присуствовали представници фирми из 12 земаља.

Скуп је организиран на иницијативу амбасадора Босне и Херцеговине у Норвешкој Недима Макаревића уз помоћ Министарства вањских послова и Министарства вањске трговине Норвешке.

Макаревић је захвалио свима који су помогли на реализацији тог захтјевног пројекта – норвешким домаћинима, али и представницима фирми које су послале своје делегације.

Презентације на скупу имале су Татјана Вучић из Бит Алијансе и Нина Побрић из ФИПА-е о теми инвестиција у Босни и Херцеговини као и ИТ индустрије у Босни и Херцеговини.

У оквиру дводневне конференције уприличен је и сусрет представника норвешког политичког живота и привреде као и бх. исељеници и подузетници који су размијенили мишљења, а потписан је и Меморандум о разумијевању између Бит Алијансе и Норвешко-босанскохерцеговачке привредне коморе с циљем заједничке сарадње.

Амбасадор Макаревић је нагласио да је економска дипломатија један од фокуса његовог дјеловања, а за БиХ је од круцијалног значаја задржати пословни потенцијал и младе стручњаке у домовини те је оцијенио да је ово управо један од начина како допринијети том циљу.