Тренер НК Широки Бријег Тони Карачић и капетан момчади Дино Ћорић, најављујући херцеговачки дерби између Широког и Зрињског, казали су како се надају побједи те су додали како такав расплет није нереалан.

“За недјељну утакмицу против Зрињског припремамо се као и за сваку другу. Ипак, ова има мало већу драж јер је у питању херцеговачки дерби, највећи ногометни дерби у Херцеговини, па очекујем да ће се дечки у складу с тим и понашати”, рекао је тренер Тони Карачић на конференцији за медије.

Говорећи о играчима на које може рачунати, Карачић истиче да озлијеђених у клубу тренутно нема, а Петар Фрањић, чији је наступ био упитан, до недјеље би требао бити спреман.

“Очекујем добру атмосферу, надам се да ћемо ми бити спретнији и на крају доћи до побједе која би нам јако пуно значила”, казао је стратег “Плаво-бијелих”.

Оптимистичан је и капетан Дино Ћорић, који благу предност даје Широком због улоге домаћина.

“Широки може до побједе над Зрињским. То је дерби, ту нема фаворита, али ми играмо кући, тако ћемо се и поставити и на крају славити с нашим навијачима. Једва чекам недјељу да истрчимо и да покажемо што знамо”, поручио је Ћорић.

Говорећи о тренутној форми обје момчади, Карачић је устврдио како га не забрињавају три узастопне побједе Зрињског на старту прољетног дијела сезоне, подсјетивши на сличну ситуацију јесенас када је Широки славио у Мостару 3:1 и прекинуо низ од три везане побједе “Племића”.

Оптимизам ногометашима Широког Бријега даје и позитиван омјерем у посљедњих десет херцеговачких дербија у којима су “Плаво-бијели” славили пет пута, “Племићи” два пута, а с таквом позитивном серијом, сматра Карачић, психолошки је лакше ући у дерби.

Зрињски тренутно има 37 бодова и трећи је на првенственој љествици, док је Широки са шест бодова мање седми.

Утакмица 22. кола Премијер лиге БиХ игра се на стадиону Пецара у Широком Бријегу, у недјељу, 8. ожујка, од 18 сати.