Градски одбор Српске демократске странке (СДС) Бијељина једногласно је вечерас подржао кандидатуру Миће Мићића за градоначелника, без обзира на евентуалне негативне одлуке по овај одбор од СДС-а Републике Српске.

“Уколико Предсједништво и Главни одбор СДС Републике Српске донесу одлуке о евентуалном искључењу неког од наших чланова, Градски одбор СДС Бијељина ће стати у заштиту тих чланова и тражиће ванредну сједницу Главног одбора и Скупштине СДС Републике Српске”, поручили су из бијељинског одбора странке.

У закључцима се наводи да бијељински Градски одбор СДС-а подржава Мићићеву кандидатуру за градоначелника и истиче да Мићић има и подршку за прављење широке коалиције у Бијељини, укључујући и СНСД.

“Градски одбор СДС Бијељина остаје при одлукама донесеним на претходној сједници, као и на састанцима са свим мјесним одборима, да Мићић буде кандидат СДС за градоначелника Бијељине на локалним изборима 2020. године”, саопштено је из странке.

Подршка Градског одбора СДС Бијељина дата је за нацрт споразума потписаног са СНСД, као и потписане споразуме за подршку кандидатури Мићића за градоначелника, као и оне који ће услиједити, при чему су наведне странке Покрет за Бијељину и ДНС.

У једном од закључака се наводи да ће СДС Бијељина на локалне изборе изаћи са својом листом за одборнике.