Компанија за производњу оружја и стрељива „Игман“ д.д. Коњиц планира нову линију муниције калибра 7, 62 пута 51 мм у вриједности 10,5 милиона еура која ће, према очекивањима, бити пуштена у промет у овој години.

Најавио је то директор “Игмана” Ђахид Муратбеговић на конференцији за новинаре која је уприличена поводом обиљежавања 70. годишњице успјешног пословања.

“То је велика постојаност. Влада Федерације БиХ је апсолутно одлучна да настави подупирати фабрике намјенске индустрије. ‘Игман’ производи двоструко више сада него у времену прије рата и с тим смо изузетно задовољни. Мислимо да иза нових линија треба у употребу ставити нове модерне технологије и материјале, те нову генерацију развојних инжињера”, казао је премијер ФБиХ Фадил Новалић.

Указао је и на чињеницу да „Игман“ обављајући своју дјелатност пружа сигурност у држави.

Говорећи о профиту, директор Муратбеговић каже да је прошле године износио око 143 милиона еура, а ове године очекују да се повећа за милион и по.

“Данас ћемо на свечаној академији потписати неколико уговора, међу којима је уговор са власником Глобал Орднанс ЛЛЦ Сарасота Марком Моралесом”, поручио је Муратбеговић.