Златан Налић нови је шеф стручног штаба Тузла Ситија, потврђено је на данашњој конференцији за новинаре овог клуба у Тузли, на којој је представљен.

Бивши ногометаш који је у каријери наступао за Слободу, те више клубова у Грчкој и Шведској, гдје је почео и тренерску какријеру, јутрос око 10 кренуо је из Шведске, а у Тузлу је стигао непосредно пред почетак састанка с новинарима.

Рекао је да је разговор између њега и спортског директора Тузла Цитyја, Самира Муратовића, трајао кратко и да су се брзо договоили око увјета уговора који ће трајати до краја сезоне, с могућношћу продужетка на дужи период, овисно о оствареним резултатима.

-Након разлаза с Елвиром Баљићем тражили смо тренера који добро познаје прилике у бх. ногомету, али и стручњака с енергијом. Имали смо у виду два-три тренера, а оцијенили смо да је Златан Налић најбољи избор – рекао је Муратовић.

Налић је изразио задовољство што се вратио у Тузлу, гдје је одрастао и почео „живот с лоптом“. Нагласио је да је обитељски везан за овај град и Слободу, коју је тренирао непуну годину.

-Знам амбиције клуба, очекује нас доста посла и напоран остатак сезоне у којој ћемо покушати освојити што више бодова и досегнути до Европе. Драго ми је да сам опет у Премијер лиги БиХ, јер је то лига с много простора за развој, како играча тако и саме лиге – казао је Налић.

Додао је да, као што је било и у Слободи, неће мијењати постојећи кадар у стручном штабу.

-И када сам дошао у Слободу, а то важи и за Тузла Цитy, рекао сам да нисам дошао да тјерам људе него да их окупљам и да радим – додао је нови шеф струке „плавих“ из Симина Хана.

Коментирао је и изјаву коју је својевремено дао, да у БиХ може тренирати само Слободу и репрезентацију БиХ.

-То је тачна изјава, али у тренутку давања. И репрезентација и Слобода су добили нове тренере, тако да у тренутку позива из Тузла Цитyја нисам пуно оклијевао, јер су ми пружили прилику да радим – сматра Налић.

Његовом новом клубу предстоје двије битне утакмице у првенству БиХ, с Вележом и са Слободом, обје без гледатеља.

-Свуда у свијету се подузимају мјере против коронавируса, па тако и овдје. Одиграт ћемо што боље и покушати остварити што бољи резултат закључио је Налић.

Нови „кормилар“ већ данас на тренингу покушат ће да што боље упозна играче клуба, а на клупи Тузла Цитyја дебитоват ће у суботу на Тушњу, против Вележа.