Полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП) су под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК),у оквиру оперативно тактичке акције кодног назива „АНТ“ у раним јутарњим сатима ухапсили двије особе иницијала А.Х. (1973.) и С.П. (1968.), због недозвољене производње и распачавања дрога.

Проводећи наведене мјере и радње, данас у раним јутарњим сатима ухапшене су двије особе иницијала А.Х. (1973.) и С.П. (1968.), док је особа иницијала А.Џ. (1981.) која је била предмет истраге, у сриједу ухапшен од стране припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево због кривичног дјела „Разбојништво“.

На основу Наредби Опћинског суда у Мостару, припадници ФУП-а извршили су претресе на двије локације на подручју Мостара и на једној локацији на подручју Коњица, којом приликом је пронађено и одузета одређена количина материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “Амфетамин”, одређена количина зељсте материје која асоцира на опојну дрогу „Kанабис Сатива Л“, оружје, муниција, мобилни телефонски апарати и СИМ картице, те други предмети тражени Наредбом Суда, а који потичу или се доводе у везу с горе наведеним кривичним дјелом.

Ухапшене особе ће бити криминалистички обрађена у службеним просторијама ФУП-а, те ће у законском року бити предата уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, на даљу Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона.

Подсјећамо, да су у склопу те оперативне акције, 1. марта ухапшене три особе иницијала В.П. (1964.), Д.С. (1986.) из Мостара и З.К. (1975.) из Стоца, у вези за кривично дјело „Недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога“ . Наведеним особама је одређен једномјесечни притвор.

Значајну подршку у провођењу активности пружила је Обавјештајно-сигурносна агенција (ОСА) БиХ, док су асистенцију пружали су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, саопћено је из ФУП-а.