С обзиром на то да се коронавирус све озбиљније шири Италијом и да је број смртно страдалих све већи и спортски колективи су се укључили у борбу против пандемије.

Интер је заједно са Санинг Интернацјоналом, групацијом која је власник клуба, одлучио донирати 300.000 маски за медицинску употребу и других здравствених производа Националној служби цивилне заштите Италије.

Предсједник клуба Стивен Занг и Интер настављају пружати подршку у борби против коронавируса, након што су у почетку подржали Кину, такођер почињу помагати Италији.

“Надамо се да ће успјешно искуство Кине у борби против корона вируса помоћи да се заустави брзо ширење вируса у Италији. Наставићемо и јачаћемо свој допринос подржавању Италије у борби против ванредне ситуације”, рекао је Занг за службену интернет страницу Интера.

Милански клуб је и раније донирао 100.000 еура Одјелу за биомедицинске и клиничке науке “Л. Сако” из Милана као помоћ у проналажењу лијека за КОВИД-19.

Џејмс Палота, предсједник Роме, такођер се одлучио укључити у борбу против овог вируса. Он је донирао 50.000 еура римској болници Спаланацни како би им помогао тијеком кризе с обољењем КОВИД-19.

“У спорту волимо хероје. Али, данас су прави хероји доктори и медицински техничари који раде нон-стоп како би спасили животе. Сада им је потребна наша подршка”, рекао је Палота за интернет страницу Роме.

Рома је такођер основала фонд за болницу Спаланцани у главном талијанском граду како би помогли куповину опреме неопходне за борбу против коронавируса.