У стамбено-пословном објекту у улици Мунира Гавранкапетановића, општина Илиџа, данас је пронађено 175 мигранта који су илегално боравили у објекту.

Мигранти су пронађени у оквиру оперативне акције “Печат” коју су извели полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са Службом за послове са странцима БиХ – Теренски уред Сарајево и надлежним инспекцијским органима: Федералном порезном управом – Кантонални порезни уред Сарајево и Кантоналном управом за инспекцијске послове Кантона Сарајево.

Обзиром да лица нису посједовала потребну документацију за боравак на подручју Босне и Херцеговине, сви су премјештени у Имиграциони центар “Блажуј”.

Извршеним претресом лица М.А., рођен 1994. године у Мароку, пронађено је и привремено одузето девет ПВЦ врећица са сухом зељастом материјом која асоцира на опојну дрогу марихуану. Наведено лице је лишено слободе и током дана ће, уз службени извјештај, бити предато дежурном тужиоцу Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело посједовања и омогућавања уживања опојних дрога.

Обзиром да је током јучерашњег дана на подручје овог кантона премјештен већи број миграната са подручја Тузланског кантона, Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево ће и током наредног периода, у складу са расположивим људским и материјалним ресурсима, наставити активности превентивно-репресивног карактера, у складу са својим надлежностима на подручју Кантона Сарајево.