Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић за данас у 9 сати сазвао је састанак Штаба за праћење епидемиолошке ситуације у РС-у у вези са новим вирусом корона. Јучер је у Републици Српској потврђено присуство вируса корона код још три особе, те је укупан број заражених у РС-у сада 18, док је у цијелој Босни и Херцеговини заражена 21 особа.

Из Министарства здравља и социјалне заштите РС-а наводе да су три нова случаја потврђена лабораторијском анализом узорака у Институту за јавно здравство Републике Српске.

Састанак Штаба, којим предсједава министар Шеранић, биће одржан у просторијама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Након састанка, Шеранић ће у 10.00 часова у Прес центру Владе Републике Српске одржати конференцију за новинаре на којој ће извијестити јавност о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Конференцију за новинаре могуће је пратити и уживо на званичној Фејсбук страници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.