Стање на цестама 18. 03. 2020. у 08 : 00 сати

Због спречавања ширења коронавируса, улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Гранични прелази према Хрватској за држављане Босне и Херцеговине су у функцији и на њима се врши детаљна контрола путника и робе. Изузетак су они путници који су у задњих 14 дана боравили на територији високо ризичних земаља (Кина, Иран, Италија, Јужна Кореја), као и земаља: Јапан, Сингапур, Малезија, Бахреин, Нјемачка, Француска, Швицарска, Шпанија, Аустрија, Енглеска, Низоземска, Шведска и подручје Бела Крајина у Словенији. Они ће бити задржани у 14-дневној изолацији.

Повремено је појачан промет теретних возила, посебно на улазу у нашу земљу на граничним прелазима Градишка и Брод, а на излазу из земље на ГП Рача.

Апелујемо на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 05 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак, због санационих радова од 07 до 16 сати долази до повремених полусатних обустава (уз 15-минутно пропуштање возила). Иза 16 сати на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Обустава саобраћаја због санационих радова на снази је од 09 до 15 сати на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (на дионици Црна Ријека-Бјелајце).

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо магистралне путеве: Сарајево-Трново (Крупац), Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Груде-Лјубушки и Јабланица-Мостар (Потоци).

Саобраћа се по сухом коловозу, а упозоравамо на учестале одроне на бројним дионицама. Савјетујемо опрезнију вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.