Ухапшен је гранични полицајац ПГП Брчко, за којег постоји основа сумње да је примао новац и пуштао особе у БиХ које су долазиле с подручја с којег је забрањен улазак у БиХ због короновирус.

Особе које су подмитиле граничног полицајца да би прешле границу стављене у изолацију.

Њима је требало бити издано Рјешење о одбијању уласка у БиХ или су требали бити смјештени у самоизолацију уз претходно издано Рјешење надлежног органа, којим радњама је директно угрозио јавно здравље већег броја грађана БиХ јер је исте особе неконтролирано пустио на подручје БиХ, све за одређену суму новца коју је захтијевао од истих.

Полицијски службеници Централног истражног уреда Граничне полиције БиХ, провели су активности на спрјечавању, откривању и доказивању, незаконитих, коруптивних радњи почињених од полицијског службеника ПГП Брчко, на Међународном граничном пријелазу Брчко, а због постојања основа сумње да је почињено казнено дјело „Примање дара и других облика користи“ из чланка 217. КЗ БиХ.

Поред претреса осумњиченог полицијског службеника Граничне полиције БиХ, претресане су и службене просторије на Међународном граничном пријелазу Брчко, које је користио осумњичени полицијски службеник.