Општа болница “Прим. др Абдулах Накаш” тренутно посједује довољно заштитне опреме и респираторних апарата, али увијек треба више, изјавио је директор болнице прим. др Златко Кравић.

Он је истакао да је тренутна количина довољна за мјесец до мјесец и по, те да ће можда требати више, јер нико не зна да ли ће и како епидемија напредовати.

На улазу у болницу спроводе се мјере дезинфекције и мјерење температуре за све пацијенте.

Прим. др Кравић је рекао како сматра да ће куповање термокамере помоћи, те да ће лакше раздвојити пацијенте.

“Уколико пацијент има температуру иде у један дио болнице, а ако нема, онда у други, тако да их ту одмах раздвајамо”, истакао је директор болнице.

Он је додао да ће, у случају позитивног теста на коронавирус, ова болница примити само труднице и дјецу, а сви остали иду на КЦУС.

Бивши шеф одјељења за интерне болести Опште болнице “Прим. др Абдулах Накаш” прим. др Драган Стевановић један је од доктора који су се одазвали позиву за помоћ у борби против коронавируса.

Он је истакао да је неопходно да људи слушају савјете струке, јер онај ко се не придржава прописаних мјера не угрожава само себе, већ и друге.

Прим. др Стевановић је нагласио да треба држати дистанцу како би се спријечило ширење заразе, те додао да је Општа болница спремна на борбу против коронавируса, чак и уколико дође до већег броја заражених.