Одлуком Надзорног одбора БХ Телекома д.д. Сарајево, на иницијативу Управе, овогодишња средства донација у износу од 1 милион конвертибилних марака ће, због тренутне епидемиолошке ситуације у БиХ, бити усмјерена за хитну набавку респиратора и друге медицинске опреме клиничким центрима, кантоналним и општим болницама.

“У тренуцима ширења заразе корона вирусом ова донација је од изнимне важности за здравствене установе у нашој земљи јер су респиратори најпотребнији апарати који недостају у нашим здравственим установама. Сматрамо да сви привредни субјекти треба да уложе максималне напоре како би се превазишла тренутна ситуација.

Подсјећамо да је БХ Телеком д.д. Сарајево и 2014. године донирао 1 милион КМ за санацију штета проузрокованих поплавама на подручју ФБИХ”, стоји у саопштењу из те компаније.

Напомиње се да је, осим планиране донације, БХ Телеком већ реализовао и низ других активности у циљу заштите корисника и запосленика.

“Позвали смо на интензивно кориштење дигиталних сервиса и ставили на располагање своје технолошке ресурсе за квалитетно одвијање онлине наставног процеса”, напомињу из БХ Телекома.