Иако у пензији, велики број љекара вратио се у службу због здравља својих суграђана- и када је то најпотребније. Кажу да није ријеч о херојству и да је довољан мотив Хипократова заклетва.

Директор Опште болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” Златко Кравић позвао је све пензиониране здравствене раднике свих специјалности да својим знањем и искуством помогну у борби са пандемијом коронавируса. Међу првима су се јавили они најискуснији.

БАКИР НАКАШ, инфектолог у пензији

“Др. Драган Стевановић, интерниста, др Лер, епидемиолог, један од ријетких епидемиолога у БиХ, ја као инфектолог и особа која је водила ову кућу од ’92. па све до пензионисања. Ту је још једна наша карактеристика, а то је да смо сва тројица били официри ЈНА. Школовани под одређеним програмима, санитетској тактици и знамо како се борити у оваквим ситуацијама”.

Њихов повратак у бијеле униформе улијева додатно повјерење грађанима, али и њиховим колегама.

Солидарност исказују и други здравствени радници, па је једна приватна здравствена установа из Сарајева понудила држави све своје ресурсе на располагање како би заражени коронавирусом добили адекватну његу, а држава додатних 3.000 квадратних метара за збрињавање заражених.

Храбри и вриједни људи у бијелом још једном наглашавају да није ријеч о херојском чину и поручују да су прави хероји грађани који се придржавају упута.