Због опасности од корона вируса, улога сваког појединца у нашем друштву је веома битна. Ријеч је о одговорности, али исто тако и о хуманости, која у овој ситуацији мора доћи до изражаја, поготово када се ради о старим и немоћним особама. И управо када је ријеч о тој хуманости, примјер таксисте Миће Вујевића из Томиславграда заслужује пажњу.

На такси паркиралишту у Томиславграду Мићо Вујевић се са својим возилом не задржава дуго, поготово не након што је, услијед избијања опасности од корона вируса, јавно обзнанио да он свим старијим, болесним и социјално угроженим особама своје такси услуге не наплаћује. Штовише, на њихов позив им бесплатно доставља храну и лијекове, које они поруче.

МИЋО ВУЈЕВИЋ

“Ди трибам, ево долазим за десет минута.”

И точно за десет минута, након што је добио позив од тешко болесне Силване Бошњак која живи сама, Вујевић је стигао до њеног дома како би је, наравно бесплатно, превезао до трговине.

СИЛВАНА БОШЊАК

“Само социјалне помоћи 98 марака, што ја могу од тога. Мени треба за лијек дати, то је њемачки лијек 74 марке.”

Стјецајем околности, Вујевић зна за тешку животну ситуацију у којој се налази ова жена. Но, пружањем бесплатних такси услуга помаже и оним особама које до ове ситуације готово да није ни познавао.

МИЋО ВУЈЕВИЋ

“Возим у подручје Томиславграда, Ливна, Раме, Купреса, Шујице… гдје имам позив, ја идем. Купим за своје новце, онда им донесем рачун и тако. Ако нема новаца, свак себи и то је то.”

СИЛВАНА БОШЊАК

“Само кажем да ми је он као пријатељ међу најбољим, да ми чини услугу да се не може казати.”

Вујевић нам открива и то што је га највише потакнуло да чини овакво једно добро дјело.

МИЋО ВУЈЕВИЋ

“Ја имам дијете болесно, мала ми је 12 година у Загребу у болници. Највише сам ради тога, Бог ће помоћи мени и тако.”

Дувњаци имају само ријечи хвале за свог суграђанина.

“Ја мислим да је то прекрасна и јако хумана ствар за овај град и његову околицу.”
“Добар. “

Само да је више оваквих људи који, нимало не штедећи себе и свој џеп, у овој невољи која нас је све затекла, настоје помоћи другима.