Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић поручила је данас да грађани не треба да се самоиницијативно окупљају ради пружања помоћи старијим лицима и онима којима је неопходна него да прате јавни позив Републичке управе цивилне заштите.

“Грађани се саминицијативно окупљају с циљем помоћи старим лицима и неупитна је њихова хуманост. Међутим, важно је да посредством Цивилне заштите прате јавни позив, пријављују се и активно укључе у пружање помоћи лицима којима је неопходна”, рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Она каже да је у парковима и на мјестима за рекреацију примијећен већи број грађана.

“У парковима и приликом рекреативних и спортских активности морају се поштовати прописане мјере, односно носе заштитне маске и држи неопходно растојање”, додала је Давидовићева.

Она је напоменула да у РС има више од 1.000 спортских колектива и организација којима би на неки начин требало да буде пружена помоћ, с циљем превазилажења постојеће ситуације.

Давидовићева је захвалила грађанима Републике Српске који поштују одлуке Штаба за ванредне ситуације и прате смјернице Министарства здравља и социјалне заштите и Института за јавно здравство.