Народно позориште Сарајево, које је због ситуације са ширењем заразе коронавирусом обуставило приказивање представа пред публиком, емитоваће своје представе путем Јутјуб канала.

Прва представа на ливе стреаму је 21. марта у 19.30 сати, а ријеч је опери “Хасанагиница”, композитора Асима Хорозића, рађена према либрету Нијаза Алиспахића и у режији Сулејмана Купусовића.

Архивски снимак драме “Балада о Омеру и Мерими”, према тексту Ферида Соколовића, а у адаптацији и режији Сулејмана Купусовића, биће емитован 23. марта у 19.30.

Балет Петра Иљича Чајковског “Успавана љепотица” у кореографији Динка Богданића, на репертоару је 25. марта. Представа ће бити емитована у 19.30 сати, а у истом термину 27. марта слиједи комедија “Фистик или сан о сунцу, мјесецу и још неким ситницама” аутора Алмира Имширевића, према мотивима драме Јурислава Коренића и Реихана Демирџића, у режији Адмира Гламочака.

Линк којим ће се моћи приступити гледању представе ће бити подијељен на званичним страницама Народног позоришта, на Фејспуку, Инстаграму и веб страници нпс.ба, саопћено је из те театарске куће.