Удружење послодаваца Федерације БиХ /ФБиХ/ сматра да су предложене мјере Владе за стабилизацију привреде и санирање посљедица пандемије коронавируса боље од ранијег приједлога, али да су недовољне.

С циљем заштите живота и здравља запослених и очувања радних мјеста, из овог удружења позивају Владу и Савез самосталних синдиката на потписивање привременог социјалног споразума којим ће се омогућити “слање људи на чекање и осигурати исплата плата на начин да сви сносе дио терета, сразмјерно снази – радници најмање, послодавци више, а влада највише”.

“Инсистирамо да се хитно преусмјере сва буџетска средства, осим оних намијењених за плате запослених, ванбуџетске фондове, здравствену заштиту, ПИО/МИО, социјалну заштиту и слично, за умањивање ефеката кризе изазване пандемијом вируса корона”, наводи се у саопштењу из Удружења послодаваца ФБиХ.

Из овог удружења инсистирају да се хитно стави у функцију координациони одбор за стабилизацију привреде и санирање посљедица пандемије који мора што прије да почне оперативно да дјелује.