“За сада и здравствени сектор и контролни органи имају контролу над постојећом ситуацијом изазваном коронавирусом”- изјавио је данас градоначелник Бање Луке Игор Радојичић након сједнице Градског штаба за ванредне сједнице.

Радојичић је додао да је нулти кластер угашен, а други и трећи се налазе у истеку 14 дана кућне изолације те да је зато наредних седам дана критично.

Он је указао на доласке појединаца из иностранства, код којих се покушава пратити могућност преношења вируса.

Током синоћњег полицијског сата у Бањој Луци је извршена контрола око 100 особа, а очекује да тај број буде мањи, јер, како је рекао, један број особа није био информисан.

“Била је једна екстремна ситуација, у којој је једна особа око 02.30 сати имала саобраћајну несрећу и прекршила више прописа, између осталог требала је бити и у кућној изолацији”, рекао је он, наводећи да ће овај случај бити санкционисан.

Потврдио је да у граду не раде тржнице, нити велетрговине, скраћено је радно вријеме за драгсторе и пекарске радње до 18 сати, а помјерено је вријеме саобраћања градских линија прије полицијског сата.

На цијелој територији РС од јучер је уведена забрана кретања особама старијих од 65 година, а од 20.00 до 05.00 сати и забрана кретања за све особе.

Радојичић је на конференцији за новинаре рекао да је у том граду вирус корона потврђен код 45 особа, у кућној изолацији се налази 788, а под здравственим надзором 1.442.