На Међународни аеродром Сарајево данас ће слетјети два путничка авиона, из Дубаија и Загреба, те су планирани и повратни летови за те дестинације.

Компанија “Туркиш ерлајнз” раније је објавила да обуставља скоро све летове, те у петак, 27. марта, имају посљедњи лет за Сарајево, потврдила гласноговорница Међународног аеродрома Сарајево Сања Багарић.

И компанија “Катар ервејз” обуставила је све летове до Сарајева до 1. маја, тако да у овом тренутку на Међународном аеродрому Сарајево прометује само још неколико авиокомпанија, али редуцирано.

Из Међународог аеродрома Сарајево подсјећају да је у зграду Терминала дозвољен улазак само путницима и запосленицима Аеродрома, те запосленицима других пословних субјеката и институција које послују на Аеродрому.

Сви који дочекују некога или испраћају на пут, како наводе, треба да се задрже на паркингу Међународог аеродрома Сарајево.

“Подузете су све предвиђене мјере како би смањили изложеност и могућност преноса обољења, те заштитили, прије свега, наше запосленике, колеге из других организација, путнике и посјетитеље и у сталном смо контакту са свим надлежним институцијама. Редовно се проводе мјере дезинфекције простора и возила којима се превозе путници”, казала је Багарић.

С обзиром на то да се ситуација везано за летове константно мијења, са Међународног аеродрома Сарајево моле путнике да прије пута контактирају авиокомпанију којом намјеравају летјети, односно амбасаде/конзулате земаља у које путују.

Промет роба преко Међународног аеродрома Сарајево се наставља, уз смањен број дневних, односно седмичних летова.