Након јучерашњег потреса озлијеђено је 27 грађана, од којих 18 теже, док је дјевојчица од 14 година у критичном стању.

Министар унутарњих послова и шеф Стожера цивилне заштите Давор Божиновић извијестио је како је након потреса који је јучер у 6.24 сати погодио Загреб, јачином од 5,5 степени Рицхтера, 27 грађана озлијеђено, од тога 18 грађанатеже, а једна дјевојчица од 14 година још увијек је у критичном стању.

У смјештаном капацитету Студентског дома “Цвјетно насеље” синоћ je преноћило 59 грађана Загреба чији је дом теже оштећен потресом.

Штете на подручју Града Загреба су велике, има преко 250 оштећених објеката, а од првог, снажног потреса јучер до три сата ноћас било је укупно 37 мањих и већих потреса.

Након потреса , два од три лабораторија за тестирање на корона вирус у Загребу претрпјели су мања оштећења,због чега су били блокирани до 11 сати јучер, у међувремену су отворени лабораторији у Ријеци, Осијеку и КБЦ-у Загреб.

Након провјере статике иза потреса Клиника за плућне болести Јордановац у критичном је стању одакле је 36нболесника премјештено у КБЦ Загреб, а оштећена је и Клиника ортопедије на Шалати.

“Тијеком ноћи на загребачку зрачну луку слетио је авион с другим дијелом вриједне донације Владе Уједињених Арапских Емирата”, казао је хрватски министар здравства Вили Берош.

Стожер цивилне заштите Републике Хрватске донио је одлуку о забрани напуштања пребивалишта у Републици Хрватској, одлуку о забрани рада тржница на отвореном и попратних трговина те скраћењу радног времена трговина, мјеру строгог ограничавања задржавања на улицама и другим јавним мјестима, мјеру обуставе јавног промета.