У Београду су данас улице доста празније, паркови и отворени простори за рекреацију су затворени, на улицама се могу видјети припадници полиције и војске, а од недјеље важи полицијски час који почиње у 17 часова и траје све до пет сати ујутру.

Гужве се могу видјети само испред продавница, гдје се грађани придржавају мјера о међусобном растојању, а смањен је и број људи који могу ући у продавнице. Једино што недостаје је квасац, али и он ће, према најавама министра пољопривреде Србије Бранислава Недимовића, бити доступан у наредних дан или два.

Ред је и испред апотека, гдје се купују дезинфекциона средства.

Војска дежура у главној, али и околним улицама, као и испред Скупштине Србије.

Од јуче, у Београду, али и на територији читаве земље, полицијски час је проширен на период од 17 часова до пет сати ујутру, угоститељски објекти и тржни центри не раде, укинут је јавни превоз, а аутобуске линије иду само за оне са радном дозволом.

У Србији је према подацима од 15 часова регистровано 249 случаја коронавируса, а до сада су од посљедица вируса преминуле двије особе – мушкарац (59) који је имао и друге здравствене тегобе, као и жена од 92 године.