Међурелигијско вијеће, односно поглавари вјерских заједница у БиХ, упутили су својим члановима поруку солидарности у којој, у првом реду, позивају вјернике на појачану молитву и придржавање упута стручњака и кризних штабова.

“У првом реду позивамо све наше вјернике да у овим кризним данима појачамо наше молитве Богу Свемогућем да заустави ово зло ширења коронавируса. Позивамо све чланове наших цркава и вјерских заједница, те све друге грађане Босне и Херцеговине да се најозбиљније придржавају упута које дају стручњаци и кризни штабови, као и надлежне власти како би сачували једни друге и што прије зауставили ширење ове немиле заразе”, стоји у саопштењу Међурелигијског вијећа.

Из МРВ позивају људе да помогну онима који су остављени и усамљени, као и онима који су најугроженији. Такође изражавају наду да ће нас ово искушење научити човјекољубивости и спремности на великодушност.

“С вама смо у овим искушењима желећи у вама охрабрити наду да ће и ово проћи. Ваља из ове кушње стећи способност исказивања људскости и изграђивања здравијег друштва које ће се истински ослањати на Божији Закон и човјекољубље. С посебном захвалношћу изражавамо признање свим медицинским и другим службеницима који су у служби спријечавања ширења пандемије, али и у служби грађанима, као и људима који контролишу стање са жељом да помогну како би што прије изашли из ове кризе”, наводи се у саопштењу које потписују Хусеин ефендија Кавазовић, реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ, митрополит дабробосански Хризостом, надбискуп метрополит врхбосански кардинал Винко Пуљић и предсједник Јеврејске заједнице у БиХ Јакоб Финци