Предсједница Скупштине Косова Вјоса Османи изјавила је да је већином гласова одлучено да се одржи сједница Парламента на којој ће на дневном реду бити захтјев 46 посланика за изгласавање неповјерења Влади.

Она је конференцији за медије, након јучерашњег састанка, рекла да су за одржавање сједнице гласала четири потпредсједника, док су двојица била против.

Појаснила је да су од Националног института јавног здравства затражили мишљење о мјерама које треба подузети у циљу омогућавања да тако велики скуп буде прилика за даље ширење пандемије коронавируса, а да нису од њих тражили мишљење да ли сједницу треба уопће одржати.

Институт је предложио предузимање истих мјера које се захтјевају и од стране грађана, дезинфекција простора, осигурање заштитних мера и удаљеност од два места од судионика сједнице као и преглед посланика пријее уласка у сали, казала је Османи.

Навела је да услов од два метра удаљености није испуњен чак ни у прилици да се користе и простори у којима су гости и новинари који праве сједницу, али је одлука већине да се сједница одржи у пленарној Сали Скупштине Косова.

Објавила је да ће се сједница одржати без присуства медија, али уз директан пријенос на свим телевизијама које то буде тражиле.