Угаженог снијега и поледице јутрос има на дионицама преко планинских превоја па се возачи позивају на појачан опрез.

Посебно се издвајају дионице у западним и југозападним крајевима. Јак вјетар ствара сњежне наносе на путним правцима Бихаћ-Босански Петровац и Босански Петровац-Дрвар.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, за теретна возила са приколицом и шлепере затворен је ГП Изачић-Личко Петрово Село.

Појачан је промет теретних возила у оба смјера на граничном пријелазу Босанска Градишка, а на излазу из БИХ колона теретних возила дуга је на ГП Босански Шамац.

Србија је затворила граничне пријелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко пријелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

На снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година на подручју Федерације БиХ, а потпуна забрана кретања на снази је од 18х до 05х. На подручју РС-а забрањено је кретање старијим од 65 година, док је у времену од 20х до 05х на снази потпуна забрана кретања.

Из ИЦ БиХАМК-а апелују на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.