Тужилаштво Босне и Херцеговине формирало је предмет те се врше провјере о скупу који је организован 11. марта у фирми Игман у Коњицу, потврђено је за Балканску истраживачку мрежу Босне и Херцеговине (БИРН БиХ).

У овом тренутку из Тужилаштва за БИРН БиХ нису могли дати више детаља о овој истрази која је покренута након што је ова фирма организовала скуп поводом годишњице компаније. Надлежни су објавили да је на том скупу дошло до ширења коронавируса.

Први случај коронавируса у БиХ забиљежен је 5. марта након чега су стручњаци препоручили да се избјегавају окупљања.

Раније су из фирме Игман издали саопћење у којим су навели да је наредба о забрани одржавања јавних скупова на подручју Федерације донесена шест дана послије, односно 17. марта ове године, те да је скуп одржан у складу с мјерама које су тада биле на снази. Након што је потврђено да је директор ове фирме Ђахид Муратбеговић позитиван на коронавирус, компанија Игман је обуставила производњу на период од двије седмице.

Према посљедњим информацијама у Коњицу је након забаве настао такозвани кластер заражених вирусом – до сада су 22 потврђена случаја, док је јучер преминуо возач директора Муратбеговића.

Из Свеучилишне клиничке болнице Мостар су потврдили да је Муратбеговић данас хоспитализиран након што је до сада боравио у кућној изолацији.