Хрватски ногометни првак Динамо због пандемије коронавируса одлучио је смањити плаће играчима, стручном стожеру и члановима радне заједнице у периоду од сљедећих шест мјесец. Међутим, чини се како су играчи то одбили.

Према посљедњим информацијама играчи су одбили потписати одлуку клуба о смањењу примања, јавила је Хина.

Доказује то и приопћење које је клуб објавио данас и у којем се загребачки клуб захваљују запосленицима клуба, Б момчади и ногометној школи који су у мање од 24 сата прихватили мјеру о нужном смањењу плаћа у периоду до 30. рујна 2020. године. Клуб се захвалио свима осим првом саставу.

“Хвала свима који су уз разумијевање тешке и неизвјесне ситуације прихватили одлуку клуба. Ова одлука коју није било лако донијети. Нужна је с циљем очувања стабилности и ликвидности ГНК Динамо у тренуцима велике кризе у Хрватској и епидемије коронавирусом те у тренуцима када су ногомет и спорт потпуно заустављени, у Хрватској и свијету”, поручили су из клуба.

Динамо је у уторак донио одлуку по којој играчи и тренери остају без трећине прихода. Трећина примања исплатит ће им се у редовним роковима, док ће се трећина примања исплатит у року од шест мјесеци од датума одигравања прве сљедеће службене утакмице ГНК Динамо.

“Стратегија за коју смо се одлучили у сузбијању посљедица које ова криза има за друштво у цјелини, а посебице на спорт и ногомет као његов најистакнутији дио, у свом темељу има за циљ очување свих радних мјеста у Динаму. Да бисмо у томе успјели, сви дионици клуба морају поднијети терет ове кризе, пропорционалан својим примањима и другим бенефитима које играње и запослење у Динамо носи,” објавили су из Динама.