Особама старијим од 65 година у Бијељини је на располагању око 50 волонтера за набавку основних животних намирница и лијекова. Оспособљен је кол центар са два броја, а волонтери, организовани у четири тима, раде од понедјељка до суботе и до сада су примили педесетак позива.

Након што је кол центар запримио позив лица које се налази у изолацији коме је неопходна набавка основних животних намирница, волонтер Стевица Тешић излази на терен. Као један од 47 волонтера свакодневно је на терену.

“Не осјећам ни ову хладноћу ни било какве препреке и када добијем позив заиста сам срећан што могу да помогнем неком коме је заиста потребна помоћ. Већином су то оне основне животне намирнице, брашно, уље, воће…”, каже Тешић.

Првог радног дана Центар је запримио око 50 позива. Из Градске управе града Бијељина објашњавају да се ова услуга односи само на оне који не смију напуштати своје домове.

“Кол центар искључиво ради за особе које имају плус 65 година и које су у самоизолацији. Ово сам подвукла зато што нам се јављају лица која имају особе уз себе које су у могућности да изађу напоље”, рекла је Љубица Млађеновић из Градске управе Бијељина.

Упозоравају грађане да након доласка волонтера, провјере њихове волонтерске картице, како би се избјегле потенцијалне преваре.

Поред тога, старији од 65 година ће, уколико одлуку одобри Штаб за ванредне ситуације ентитета, ускоро моћи да сами обављају набавку два пута седмично.

“Предложио сам предсједнику и главном штабу на нивоу Републике Српске да донесе одлуку да дамо пензионерима шансу да два јутра у недјељи изађу да купе намирнице које су им неопходне, највише им треба одлазак у банку и апотеку”, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Поред волонтера, на располагању грађанима су и припадници јединице за опште намјене градске цивилне заштите, од осам до 16 часова од понедјељка до суботе.