У јутарњим часовима на дионицама у вишим планинским предјелима из БИХАМК-а упозоравају на поледицу и мјестимично заснијежен коловоз. Напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

Појачан је промет теретних возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка, а на излазу из БИХ колона теретних возила дуга је на ГП Шамац.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене групе људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекограничних радника, служби и тимова цивилне заштите, припадника снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особа с боравком у БиХ, особа које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особа које имају издату дозволу од Савјета министара).

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

На снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година на подручју Федерације БиХ, а потпуна забрана кретања на снази је д 18х до 05х. На подручју РС забрањено је кретање старијим од 65 година, док је у времену од 20х до 05х на снази потпуна забрана кретања.

Апелује се на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.