Вршилац дужности премијера Косова Албин Курти смијенио је свог замјеника Авдулаха Хотија (ЛДК), након што је у Скупштни касно синоћ изгласано неповјерење Влади.

Хоти је током расправе у Скупштини Косова подржао захтјев ЛДК-а да се гласа за повјерење Влади Косова.

Лидер ЛДК-а Иса Мустафа поручио је да је на Куртију да одлучи ли ће наставити сарадњу са министрима из ЛДК-а.

Мустафа је поручио да због актуелне пандемије коронавируса, он као предсједник партије нец́е једнострано повлачити са дужности министре и замјенике министара из ЛДК-а са њихових позиција у Влади.

“Након што је коалиција Покрет ‘Самоопредјељење’- Демократски савез Косова на захтјев о неповјерењу пала синоц́ са више од двотрећинском већином гласова посланика, на вољи је вршиоца дужности премијера Куртија да ли ће наставити да ради и даље на овој ургентној ситуацији или ће чинити друге радње, као што је разрешење Авдулаха Хотија са позиције првог замјеника премијера синоћ прије поноћи”, написао је Мустафа на свом Фејсбук профилу.

Хоти је други министар из ЛДК-а кога је Курти смијенио, након прошлонедјељне смјене министра унутрашњих послова Агима Велиу, што је био непосредан повод да ЛДК покрене процедуру за изгласавање неповјерења Влади.