Прослављени бивши италијански фудбалер Фабио Канаваро изјавио је да се у Кини живот полако враћа у нормалу након кризе изазване пандемијом корона вируса, те да то мора дати наду Италију, која је тренутно међу најпогођенијим земљама свијета.

Канаваро, који је тренутно тренер Гуангжу Еверграндеа, сво вријеме пандемије провео је у Кини, земљи из које је кренуло ширење корона вируса.

“Здраво, карантин је за мене готов. Ово је документ који ми омогућава да слободно путујем Кином. Јутрос сам отишао у куповину, отишао сам у банку и изашао на ручак. Људи предузимају пуно мјера предострожности, мјере температуру и излазе с маскама и рукавицама. Још увијек се пуно пажње посвећује вирусу, али живот се враћа у нормалу, па нам то мора улијевати наду у Италији“, поручио је 46-годишњи Канаваро у видеоснимку који је објавио на Инстаграму.

Свјетска здравствена организација (WХО) 11. марта је због ширења корона вируса прогласила “глобалну пандемију“. Такођер, “WХО” је уз Европу новим епицентром пандемије корона вируса, који се први пут појавио крајем прошле године у кинеском граду Вухану, прогласио и америчку државу Њу Јорк.

Од КОВИД-19 у свијету је умрло више од 24.300 људи, а потврђено је преко 540.000 случајева заразе корона вирусом у више од 175 земаља, говоре подаци америчког Универзитета Џонс Хопкинс. До сада се опоравило више од 120.000 људи.