Авион с држављанима БиХ, који је у 17.52 сати полетио је из Рима, слетио је у Сарајево, потврђено је за БХРТ из Сарајевског аеродрома

Ову информацију је за БХРТ потврдила гласноговорница Аеродрома Сања Багарић. Она је додала како је ријеч о 51 босанскохерцеговачком држављанину, међу којима су и млади спортисти.

Они ће, одмах по окончању процедура на аеродрому, бити упућени у карантин. У Изолацији ће провести 14 дана, а морају бити тестирани на ЦОВИД-19.

У Сарајеву ће група бх. држављана бити смјештена у Студентском дому Бјелаве.

АХМЕД МУЛАИБРАХИМОВИЋ, Студентски центар Кантона

Кухиња је у функцији тако да ће наши држављани имати три оброка дневно. У наредним данима смо обезбиједили Сецуритас службу која ће обезбјеђивати објекат.

ХАРИС МЕХИЧИЋ, студент из Грачанице кажу како су пребрзо јавили што се тиче исељавања студената.

Иначе, поред два објекта Студентског дома, планиран је и трећи у којем ће бити смјештени малољетници. Они ће око 22 сата бити смјештени у Дом.

Какоје рекла предсједница Кризног штаба Министарства здравства КС Аида Пилав , они би требали бити у изолацији 28 дана. МУП Кантона Сарајево осигураваће вањски дио Дома.

Држављани који имају пребивалиште на подручју РС, иду у карантин у хотел “Топеx” у Источном Сарајеву, потврдила је Наталија Тривић, министрица просвјете и културе Републике Српске.

Међу држављанима БиХ који се налазе у Италији, најбројнији су млади кошаркаши који су у тој земљи похађали школу спорта.Одлука о повратку наших држављана донесена је на сједници Вијећа министара Босне и Херцеговине, а на захтјев МВП БиХ.