Волонтери Удружења “Руку на срце” интензивирали су редовну акцију “10 животних намирница”, чији је циљ прикупљање и донирање прехрамбених производа социјално угроженим породицама.

У вријеме пандемије коронавирусом Удружење “Руку на срце” ради више него икад како би осигурали и подијелили основне животне намирнице, али и хигијенске производе грађанима којима је то неопходно.

“У овом тренутку када се Босна и Херцеговина и ево цијели свијет боре са овом епидемиолошком кризом ми смо схватили да је уствари та криза додатно погодила те породице и да њима треба додатна подршка у овим временима”, истиче волонтер Удружења Аднан Лукач.

Како каже, управо зато, уз помоћ волонтера, Удружење је успјело интензивирати ову акцију у периоду док траје криза.

Набавку и паковање прехрамбених и хигијенских производа раде волонтери. Припремљене пакете на адресу породица доставља једна од компанија брзе поште, која је Удружењу своје услуге понудила бесплатно.

Лукач истиче да на списку имају око 500 породица којим помажу.

“Ураво тако по неким приоритетима чујемо се са њима, наравно контактирамо континуирано са њима, процјењујемо које су то приоритетне породице и управо тако правимо списак који ће добити ове пакете. Ми се надамо да ће овај број ићи и више, наравно у зависности од донација које прикупимо али мислим да ће то заиста бити једна цифра од преко стотину пакета које ћемо урадити”, додао је он.

Ову акцију Удружење “Руку на срце” наставит ће реализовати све док траје тренутна криза. Све оне који желе допринијети овој акцији позивају да им се придруже, а све информације могу пронаћи на њиховој wеб страници рукунасрце.ба