У Италији се 101-годишњи мушкарац, који је преживио пандемију шпанске грипе почетком 20. вијека, успјешно опоравио од смртоносног обољења COVID-19.

Мушкарац, идентификован као господин П, рођен је 1919. године у граду Риминију на сјеверозападној обали Јадранског мора и одрастао је између два свјетска рата.

Протекле седмице господин П је отишао у болницу у Риминију након што је његов тест на нови коронавирус био позитиван. То није први пут да се господин П нашао у пандемији. Преживио је пандемију шпанске грипе, од 1918. до 1920. године, која је у Италији однијела 600.000 живота.

Према ријечима Глорије Лиси, замјенице градоначелника Риминија, медицинско особље у болници сматрало је да је господин П безнадежан случај, јер су људи старији од 65 година најугроженија категорија у глобалној пандемији коронавируса. Међутим, након што се опоравио од болести, отпуштен је из болнице.

Господин П донио је свјетло наде другим зараженим коронавирусом, а његов опоравак послужио је као подсјетник да чак и стогодишњаци могу побиједити болест.