Због новонастале ситуације усред глобалне пандемије коронавируса многи спортисти и тркачи су приморани да спортске активности обављају унутар домова или у двориштима. Један од њих је и искусни маратонац из Босне и Херцеговине Емир Хастор који је истрчао полумаратон (21,1 километар), на тераси.

Хастор је рекао да је због нових околности након појаве коронавируса одлучио на овај начин наставити с тренинзима како би био у форми и спремно дочекао предстојеће утрке.

“С обзиром на чињеницу да тренирам дуги низ година, али и због тренутне ситуације и ограниченог кретања како у цијелом свијету тако и у мом граду Горажду, одлучио сам пронаћи алтернативу за наставак тренинга. На распореду је био тренинг полумаратона, те сам одлучио тај тренинг одрадити на тераси дугој 7,5 метара. Све се може кад се хоће”, истакао је Хастор.

Поручио је да је врло важно поштовати савјете и препоруке надлежних у доба коронавируса како би што прије сви заједно побиједили пандемију.

“Било је напорно, али бих препоручио онима који не могу без тренинга да тренирају кући, јер постоји много добрих тренинга који се могу радити кући, али ипак нека размисле ако желе да трче полумаратон на балкону. Останите код куће”, рекао је овај маратонац.

Додао је како је полумаратон истрчао за све људе у свијету који су заражени коронавирусом и који су у изолацији и не могу излазити ван куће.