Предсједник Косова Хашим Тачи састао се данас са амбасадорима земаља велике петорке и Европске уније (ЕУ) на Косову како би их обавијестио о корацима које треба предузети након разрјешења Владе, и истакао да је Косову потребна Влада која ц́е донијети стабилност, вец́е политичко и грађанско јединство.

Како је саопштено из његовог кабинета, Тачи је амбасадорима рекао да ц́е, након што је Скупштина Косова 25. марта разријешила Владу, предузимати кораке у складу са Уставом Косова, законима Косова и са дужностима косовског предсједника.

Најавио је консултације са свим парламентарним странкама, како би се добили њихови приједлози и савјети који пут треба слиједити имајући у виду уставна и законска решења.

Рекао је да ц́е као предсједник послије изражавања неповјерења Влади Косова донијети одлуку о најбољој опцији за излазак из ситуације у којој се налазимо.

Тачи је нагласио да Косову треба влада која ц́е донијети стабилност, вец́е политичко и грађанско јединство, које ц́е бити инклузивно и са јасном еуроатлантском оријентацијом, наводи се у саопштењу.