Предсједавајући Представничког дома Парламента Федерације БиХ Мирсад Заимовић затражио је од Кризног штаба Кантона Сарајево да парламенти ФБиХ и БиХ буду изузети од одлуке о забрани окупљања више од 20 људи.

Заимовић је рекао да је данас одржана сједница Колегијума Представничког дома Парламента ФБиХ и да се траже могућности како би била одржана сједница тог дома, која је требало да буде одржана данас.

“Сједница ће вјероватно бити одржана током наредне седмице”, најавио је Заимовић.

Он је рекао да су данашњој сједници присуствовали сви чланови Колегијума, односно да је умјесто једног од чланова присуствовао његов замјеник.

“Колегијум сам искористио да се консултујем са представницима свих странака шта да радимо у овим околностима. Након консултација одлучио сам да се обратим кантоналном Кризном штабу јер претпостављам, када су доносили мјеру забране окупљања више од 20 људи, нису имали у виду да оба парламента, и федерални и парламент БиХ засједају у Сарајеву и да нису направили изузетак”, рекао је Заимовић.

Он је додао да је тражио да буде направљен изузетак од одлуке и да се она не тиче засједања Парламента ФБиХ и парламента БиХ.

Заимовић је рекао да се обратио и Федералном кризном штабу са захтјевом и молбом да процијене, као тијело које има епидемиологе, да ли је Дом младих адекватан простор или препоручују неки други.

Он је навео да би на сједници Представничког дома Парламента ФБиХ требало да буде Приједлог одлуке о измјенама Пословника тог дома и сет економских мјера Владе ФБиХ за превазилажење економских посљедица које је изазвала пандемија вируса корона.