Полицијски службеници Централног истражног уреда Граничне полиције БиХ, заједно с полицијским службеницима ППК ТУ Исток и ПГП Хум, под надзором тужитеља Тужитељства БиХ, на подручју Фоче, проводе активности на спрјечавању, откривању и доказивању незаконитих радњи почињених од већег броја осумњичених особа, због постојања основа сумње да је почињено казнено дјело “Организирање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе” из чланка 215. КЗ БиХ, а у вези с казненим дјелом “Кријумчарење” из чланка 214. КЗ

У тијеку наведених активности, документирано је да су четири осумњичене особе судјеловале у кријумчарењу најмање 30 000 кутија цигарета из Црне Горе у БиХ, избјегавајући мјере царинске контроле, у граничном појасу, чиме је нанесена штета буџету БиХ у већем новчаном износу, приопћено је из Граничне полиције БиХ.

Granična policija BiH krijumčarenje cigareta
Foto: Granična policija BiH

У тијеку дана, обавит ће се претреси већег броја објеката које користе осумњичене особе, у циљу проналажења предмета који потичу из извршења наведених казнених дјела, као и предмета који могу послужити као доказ у казненом поступку.

Наведене активности представљају континуиран рад Граничне полиције БиХ на спрјечавању незаконитих активности којима се наноси штета буџету БиХ.