Фудбалски клуб Урдинген 05 из Крефелда на занимљив начин је почео скупљати средства како би пребродио финансијску кризу изазвану глобалном пандемијом новог коронавируса. У клубу су се досјетили да почну продају улазница за непостојећу утакмицу на стадиону Гротенбург, који се реновира.

У позиву који су упутили навијачима каже се да ће сваки купац онлине путем добити посебно дизајнирану улазницу, коју могу одштампати.

“Будући да су сви спортски терени у Нјемачкој тренутно затворени, а фудбал се може одржавати само виртуално, можемо играти и на стадиону Гротенбург. Стога 34.500 виртуалних мјеста чека да буде потпуно распродано. Помоћу купљене улазнице солидарности са КФЦ-ом, показујете за кога вам срце куца чак и у тешким временима“, објавили су из Урдингена 05.

Истакли су да су цијене улазница пет еура за стајање, десет са сједишта и 19,05 еура за виртуалну ВИП трибину.

Урдинген 05 је осамдесетих година прошлог вијека играо у првој Бундеслиги, а може се похвалити и пласманом у полуфинале Купа купова 1986. године. Но, сада је трећелигаш, а у једном тренутку је играо и у шестом рангу њемачког фудбала.