Стање на цестама 02. 04. 2020. у 07 : 30 сати

Слаба до умјерена фреквенција возила карактерише саобраћајну ситуацију у већем дијелу БиХ. Пажња се скреће на учестале ситније одроне земље или камења на коловоз. Апелује се на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од корона вируса. Подсјећа се да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

На граничном прелазу Градишка дуге су колоне теретних возила на улазу у нашу земљу.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекограничних радника, служби и тимова цивилне заштите, припадника снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особа с боравком у БиХ, особа које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особа које имају издату дозволу од Вијећа министара).

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Гранична полиција БиХ добила обавијест од Хрватске да ће од данас привремено затворити све граничне пријелазе
за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине. (Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Хрватска Дубица, Габела Поље).