Због ниских јутарњих температура из БИХАМК-а скрећу пажњу на могућу поледицу. Издвајају се дионице у планинским предјелима, као и мостови, вијадукти и прилази тунелима. Возачима се скреће пажњу на учестале одроне земље или камења на коловоз. На свим путним правцима савјетује се опрезна вожња и подсјећа да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

За данас је најављен почетак санационих радова на магистралном путу Буна-Тасовчићи, због чега ће се на мјесту извођења радова саобраћати наизмјенично-једном траком.

На граничном прелазу Градишка дуге су колоне теретних возила на улазу у нашу земљу.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекограничних радника, служби и тимова цивилне заштите, припадника снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особа с боравком у БиХ, особа које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особа које имају издату дозволу од Савјета министара).

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Потпуна забрана кретања у БИХ на снази је од 20 часова до 05 часова ујутро.