Домаћа задаћа специјал, на БХТ1. Ова емисија прати наставни план и програм из физике, математике, биологије, хемије и географије за ученике виших разреда основне школе.

Лекције које сте пропустили можете погледати ОВДЈЕ.

У 12:30 погледајте:

МАТЕМАТИКА
Лекција: Множење и дијељење у скупу Q +
Час одржао: проф. Мирнес Прушчанин, ЈУ ОШ

Лекција за ученике 6 разреда

ГЕОГРАФИЈА
Лекција: Сједињене Америчке државе – географски приказ
Час одржао проф. Ведран Зубић, ЈУ ОШ Гимназија Добриња

Лекција за ученике 8. разреда

Раније смо спомињали регионалне географске просторе: Сјеверну, Централну и Јужну Америку, а унутар тих регионалних простора налазе се неке политичке творевине, односно државе. У простору, тзв. Сјеверне или Англоамерике, налазе се само двије државе. На сјеверном дијелу је Канада, а јужно од Канаде, у средишњој налазе се Сједињене Америчке Државе – држава о којој данас говоримо. Са површином од 9.82 милиона км2 САД је четврта највећа држава на свијету по укупној површни, трећа држава по броју становника, као и трећа по величини копна. У овој лекцији очекује вас интересантно путовање у ову државу коју чини педесет држава и један федерални округ са главним градом Вашингтоном.

БИОЛОГИЈА
Лекција: Разноврсност и значај птица

Лекција за ученике 7 разреда

На прошлом часу смо говорили о опћим карактеристикама птица и дијелом о значају птица за природу и за човјека, опуштали смо се уз њихов цвркут. Данашњи задатак је да се упознамо са великом разноврсности птица које живе на различитим просторима, континентима, у различитим животним условима. Фокусираћемо се на разноврсност и значај птица. Говорићемо о различитим подјелама птица и споменути подјелу према грађи. Птице које лете на грудној кости имају једно испупчење које се зове гребен на који су закачени летни мишићи, па на основу тога птице које имају имају гребен сврставамо у гребенке или птице летачице, а оне које га немају у безгребенке или птице које не лете. Данас се бавимо птицама летачицама.

ТЕХНИЧКА КУЛТУРА

Лекција: Објекти и опрема на путу

Час одржао: Ибрахим Дедић, ЈУ ОШ Ковачићи

Лекција за ученике 6. разреда

Данашњи час је наставак претходна два часа у области саобраћајна техничка култура, односно објекти и опрема на путу и подјела саобраћајних знакова. Научит ћемо какве све врсте саобраћајних знакова имамо, шта они представљају и која је сврха знакова и објеката на путу.