Од почетка појаве коронавируса волонтери и особље Црвеног крижа Федерације БиХ су, сходно свом мандату, широм Федерације БиХ, кроз кућне посјете, укупно помогли 2.812 корисника и пружили 4.108 услуга (одлазак у продавницу, одлазак у апотеку те достава лијекова, плаћање рачуна, дистрибуција пакета хране и хигијене…).

До сада је ангажирано 77 професионалаца и 575 волонтера. Поред тога наставили смо пружати подршку и помоћ нашим суграђанима кроз јавне кухиње, пакете хуманитарне помоћи и заштитна средства.

Такођер, Црвени криж Федерације БиХ је кроз своју структурну пружио и директну помоћ у виду заштитних средстава јавним здравственим и социјалним установама.

Црвени криж као организација од значаја за Федерацију БиХ је урадила много, али наши тренутни капацитети захтјевају и подршку осталих. С тим у вези вас љубазно молимо да у вашем цијењеном медију објавите поруку која гласи:

„Црвени криж Федерације БиХ покренуо је кампању ‘Будимо чувари хуманости’. Средства се прикупљају за социјалне и здравствене потребе наших грађана узроковане појавом коронавируса. Као и сваки пут, волонтери Црвеног крижа свој посао обављају тихо, учинковито и достојанствено. Посебна пажња посвећена је старијим од 65 година, који живе без ближих сродника. Црвени криж је већ пуних 108 година у служби хуманости за своје грађане. Позовите број 17023 и будимо чувари хуманости заједно!“

Такођер, средства можете донирати и путем уплате на жирорачун који можете наћи на wеб страници Црвеног крижа Федерације БиХ (www.ckfbih.ba).