У мјесту Хусино код Тузле, ватрогасци и мјештани покушавају локализовати ватру на великом комплексу шуме.

Након што су локализовани пожари у Паша Бунару, на Козловцу, те на Кројчици и Кужићима, у послијеподневним сатима вјетар је разбуктао пожар на Хусину, али су се јавили мањи и на старим пожариштима, речено је дежурној служби Професионалне ватрогасне бригаде.

“Више не знамо ни сами шта ћемо. Кад помислимо да смо један локалитет санирали, поново се на истом мјесту јави ватра. Сада је најтежа ситуација на Хусину гдје смо ангажовали све наше људске и техничке ресурсе. У помоћ су прискочиле и колеге из Живиница, Калесије и Лукавца”, каже дежурни у Професионалној ватрогасној бригади Тузла.

Помоћи ће и ватрогасци из Грачанице и Градачца, а за сутра је најављено ангажовање хеликоптера Службе за трагање и спашавање Оружаних снага БиХ.

Није било могуће данас упутити хеликоптер јер је извршена његова пренамјена за превоз лица у случају потребе због коронавируса, али ће до ујутро хеликоптер бити у потпуности спреман за дјеловање у гашењу пожара, уколико евентуално не буде угашен, саопћено је из Оружаних снага БиХ.

У акцију гашења пожара укључени су и ресурси тузланских јавних комуналних предузећа Комуналац и Водовод и канализација.

У МУП-у Тузланског кантона увиђај још није завршен, али не искључује се могућност подметања пожара, али и непажње приликом паљења растиња.